Michael Brehl CSsR priėmė vyskupo šventimus

 

 

Michael Brehl CSsR (buvęs redemptoristų generalinis vyresnysis ir Kanados provincijos vyresnysis) buvo įšventintas Kanados Pembroke vyskupijos vyskupu Šv. Kolumbano katedroje 2024 m. rugpjūčio 15 d. per Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų šventę. Vyskupo Michaelo paskyrimą patvirtino redemptoristų šeimos vyskupai ir kardinolai, redemptoristai iš viso pasaulio, jo broliai, seserys, giminaičiai, taip pat parapijiečiai ir draugai iš Toronto ir visos Kanados, apsupę jį Dievo tautos palaikymu ir malda. Pagrindinis šventintojas buvo Otavos-Kornvalio arkivyskupas Marcel Damphousse, o bendrašventintojai – Monktono arkivyskupas Guy Desrochers CSsR ir Mackenzie-Fort Smith vyskupas Jon Hansen CSsR. Prie daugelio dalyvavusių vyskupų ir kardinolų prisijungė ir Toronto bei Rytų Kanados Ukrainos eparchijos vyskupas Bryan Bayda CSsR, Ukrainos katalikų Saskatūno eparchijos vyskupas Michael Smolinski CSsR ir Newarko arkivyskupijos kardinolas Joseph Tobin CSsR.

Vyskupas Michael Brehl savo padėkos kalboje sakė: „Visų pirma esu giliai dėkingas Dievui už savo šeimą. Mano tėvai Jack ir Rita Brehl iš dangaus toliau mane veda savo išmintimi, meile ir gyvenimo pavyzdžiu. Per savo brolius ir seseris kartu su jų sutuoktiniais ir vaikais Dievas daugybe būdų palaimino mano gyvenimą. Esu nepaprastai turtingas turėdamas tiek daug tetų, dėdžių, pusbrolių, pusseserių ir draugų. Žodžiais neįmanoma išreikšti mano dėkingumo už šeimą. Su dėkingumu ir meile dėkoju Dievui už tai, kad mane pašaukė į Švč. Atpirkėjo kongregaciją. Esu dėkingas savo broliams redemptoristams už 50 metų, kuriuos kartu praleidome ir tarnavome Atpirkėjo misijai. Tarp jūsų išmokau, ką reiškia būti kunigu ir ganytoju, broliu ir draugu. Ačiū jums. Jūs visi man esate „gausaus atpirkimo“ ženklas, kurį Dievas mums siūlo Jėzuje Kristuje! Visų pirma esu dėkingas Dievui, „nes Jo gailestingumas yra amžinas“, ir Marijai, mūsų Amžinosios pagalbos Motinai.“

Vyskupas Michael ir toliau semiasi įkvėpimo bei charizmos iš šv. Alfonso, taip pat didžiadvasiškumo bei pasiryžimo sekti Atpirkėju savo, kaip redemptoristo, pašaukime. Dabar kaip vyskupas, jis seka šio šv. Alfonso pavyzdžiu tarnystėje, bendruomenėje ir dosnumo dvasioje. Vyskupo Michaelo šūkis „Darykite viską, ką Jis jums sakys“ (Jn 2) atspindi jo atsidavimą ir meilę Marijai, mūsų Amžinosios pagalbos Motinai, tarpininkavusiai Kanos vestuvėse Galilėjoje ir kviečiančiai visus krikščionis į savo Sūnaus širdį ir į misiją, į kurią esame siunčiami.

 

P. Santo Arrigo CSsR, Kanados provincijos vyresnysis

Šaltinis: www.cssr.news