Scott’as Underwood’as – krikščionių šlovintojas ir menininkas. Užaugo pamaldžioje krikščionių šeimoje, jo šeima lankė Kristaus bažnyčią Kalifornijoje. Scott’o draugystė su muzika prasidėjo, kai jam buvo ketveri metai. Nuo to laiko Scott’ą visuomet labai jaudindavo, kai bažnyčioje pamaldų metu girdėdavo fortepijono muziką. Vėliau pradinėje mokykloje jis pradėjo groti būgnais, o po to – trombonu. Vidurinėje mokykloje Scott’as priklausė muzikos grupei. Kadangi jo tėvas grojo gitara, Scott’ui  paauglystėje tai tapo įkvėpimu pradėti groti. Būdamas 15 metų parašė savo pirmąją šlovinimo giesmę. Scott’as vedė 1985 m. rugpjūtį, vėliau su žmona Donna pradėjo lankyti Vynuogyno bažnyčią (angl. Vineyard Church), kur įsitraukė į šlovinimo tarnystę. Su „Vineyard Music“ jis išleido keletą šlovinimo albumų. 

Scott’o šlovinimo tarnystės istorija susijusi ir su John’u Wimber’iu, Vynuogyno bažnyčios įkūrėju. John’as ne tik rėmė Scott’o tarnystę Vynuogyno bažnyčioje, bet ir pats buvo paliestas jo muzikos. Mirus John’o sūnui, būtent Scott’o giesmė „Tu laimini mane, Viešpatie“ (angl. You bless me Lord) giliai sujaudino John’ą ir padėjo jam ištverti labai skausmingą laikotarpį. Ta pati giesmė po kelerių metų buvo giedama ir per John’o laidotuves.

Scott’o charizma – padėti bendruomenėms suprasti, kad šlovinimas yra kur kas daugiau nei muzika ar įvairūs jos stiliai. Tai nėra pramoga ar pasirodymas scenoje, tai – gyvenimo būdas, apimantis žmogaus širdį, protą ir kūną. Scott’as dažnai sako, kad šlovinimą vedantis žmogus pirmiausiai turi būti šlovintojas, kuris garbina Dievą Dvasioje ir tiesoje. Tiems, kurie veda šlovinimo maldą, tikrasis iššūkis yra tapti „nematomiems“, kad kuo didesnis dėmesys būtų skiriamas Dievui.

Apie 10 Scott’o giesmių jau išversta ir į lietuvių kalbą. Jis su žmona Donna birželio 16–18 d. Kaune ves praktinį seminarą apie šlovinimą, kurio metu šios giesmės skambės tiek originalo, tiek lietuvių kalba. 

Po šlovinimo seminaro, birželio 20–23 d., vyks Kauno miesto misijos. Scott’as ir Donna gros įvairiuose renginiuose, dalysis apie santuoką susitikime „Santuoka – proza ar poezija?“. Taip pat Scott’as susitiks su vyrais („Jaunikio draugas“), ves šlovinimo vakarą ir kartu su menininke Ilona Wetterud dalyvaus vakare apie gailestingumą („Apsivilkę gailestingumu“). 

Renginių vietos ir tikslus laikas bus paskelbti netrukus šioje svetainėje bei Kauno arkivyskupijos internetiniame puslapyje.

Lithuania: A school of worship opens its doors

Scotto Uderwoodo giesmės