Angelų akivaizdoje Tau giedosiu (pagal Ps 138, 1)

PRAKTINIS ŠLOVINIMO SEMINARAS

Šlovinimo, kaip gyvenimo būdo, dvasingumas ir praktika

Tėvai redemptoristai, misijų bendruomenė „Gyvybės medis“, VDU sielovados komanda, Kauno arkivyskupija padedant bendruomenei „Gailestingumo versmė“, organizuoja praktinį šlovinimo seminarą Kaune. Ji prasidės birželio 16 d., penktadienį, ir baigsis birželio 18 d., sekmadienį. Renginys vyks Kauno jėzuitų gimnazijos fojė, Rotušės a. 9.

Mokymus apie šlovinimą ves Scott’as ir Donna Underwood’ai, kurie jau daugelį metų bendradarbiauja tiek su redemptoristais, tiek su Slovakijos pasauliečių bendruomenėmis „Gyvenimo upė“ ir „Kalvarija“. Tai bus pirmas kartas, kai jie tarnaus Baltijos šalių regione.

Šlovinimo seminaras iš dalies bus panašus į rekolekcijas. Jame gali dalyvauti visi, kurie norėtų pagilinti supratimą apie šlovinimo, kaip gyvenimo būdo, dvasingumą bei išmokti praktinių šlovinimo tarnystės Bažnyčioje niuansų. Apie šlovinimo tarnystę mokysimės kaip apie integraliai apimantčią tikinčiojo širdį, protą ir kūną. Tai bus mokymų, maldos, muzikos, bendravimo ir diskusijų laikas. Seminaro metu taip pat turėsime galimybę išmokti keletą Scott’o Underwood’o giesmių, kurios neseniai buvo išverstos į lietuvių kalbą. Scott’as yra parašęs ir išleidęs daugiau kaip 80 giesmių. Nemažai jų jau išverstos bei giedamos įvairiomis kalbomis, tarp kurių ir lietuvių, vokiečių, ispanų bei slovakų. 

Šiuo metu Scott’as jau 27-erius metus dėsto matematiką JAV valstybinėje mokykloje ir neseniai pradėjo vairuoti mokyklinį autobusą! Scott’as jau 37 metus yra susituokęs su žmona Donna. Jie turi tris, dabar jau suaugusius, vaikus. Be daugybės šlovinimo albumų, jis parašė ir meilės dainų albumą „Meilės laiškai“, skirtą žmonai Donnai. Šeimos metais jis įrašė 4 dalių vaizdo įrašų ciklą apie santuoką ir šeimą Lietuvos ir Slovakijos tikintiesiems. 

 

 

Brangūs draugai,

džiaugiamės galėdami susitikti, melstis, šlovinti ir kartu augti supratime apie šlovinimą Dvasioje ir Tiesoje. Šiandien registracija baigėsi ir siunčiame preliminarią programą (kuri gali šiek tiek keistis).

Penktadienis, birželio 16 d.

18:00 – Registracija

18:30-19:00 – Įvadas / šlovinimas

19:00 – 21:00 – Mokymas I

Šeštadienis, birželio 17 d.

8:00 – Šv. Mišios Kauno Arkikatedroje (neprivaloma)

9:00 – Šlovinimas

9:30 – Mokymas II

10.30 – Kavos pertrauka

11:00 – Mokymas III

13:15 – Pietūs

15:00 – Mokymas IV

16:30 – Kavos pertrauka

17:00 – Mokymas V

18:30 – Vakarienė

19:30 – Šlovinimo ir tarnystės laikas

Sekmadienis, birželio 18 d.

 8:00 – Šv. Mišios Kauno Arkikatedroje (neprivaloma)

10:00 – Kavos pertrauka

10:30 – Mokymas VI

11:30 – Kavos pertrauka

12:00 – Klausimų – atsakymų sesija

13:00 – Pietūs

Visa seminaro programa vyks Jėzuitų gimnazijos fojė (Rotušės a. 9, Kaunas).

Registruojantis prašome sumokėti 50 eurų registracijos mokestį, taip pat papildomą mokestį už maitinimą (5 eurai už vieną valgymą).

Jei dėl ligos ar kitų priežasčių nebegalėsite dalyvauti renginyje, būtinai praneškite el. paštu misijos3m@gmail.com arba telefonu +370 612 80776.

Melskimės ruošdamiesi šiam įvykiui, kad Viešpats kalbėtų, judėtų, stipriai veiktų savo Bažnyčioje.

Lithuania: A school of worship opens its doors

Scotto Uderwoodo giesmės